Hvilke bølger udsender du?

”Godmorgen”, siger vi til en kollega, når vi træder ind på kontoret om morgenen og er klar til en produktiv dag. Hvis vi ikke får noget svar, går vi akavet videre og tankerne begynder straks at rulle. ”Har jeg gjort noget?”, ”var det noget jeg sagde på mødet i sidste uge?”, ”er der flere på kontoret, der har det sådan med mig?”

På de 10 sekunder det tager at gå gennem kontoret og hen til vores kontorplads, har vores energi taget et styrtdyk. Mens vi åbner op for computeren, kigger vi rundt i lokalet. Vi kigger efter, om der er andet, der skulle antyde, at vi har gjort noget forkert. Den produktive energi, vi åbnede døren op med, er som sunket i jorden. Svundet ind. Der skulle ikke mere til. Vores energi er lav. 

Hver eneste celle i vores krop er med til at sende en energi ud i lokalet. Vi har langt over 100 milliarder af dem. Når vi er opslugte af afvisningen, har vi altså et arsenal af celler bag os, der sender netop de lavt vibrerende energibølger ud i lokalet. 

Vores energibølger rammer vores kollegaers energibølger. Hvis energibølgerne er ens, kaldes de for resonansbølger. Når de mødes, udløser de den dobbelte energi. Så oplever vi den gode stemning, hvor samarbejdet er godt, og vi byder ind på hinandens idéer. Hvis energierne er forskellige, dissonansbølger, udlignes energierne og går i 0. Her oplever vi, at vi kigger på klokken og foreslår, om vi ikke kan udskyde strategimødet til i morgen. 

Hvis vi skal undgå at udskyde strategimødet i slutningen af dagen, er det vigtigt, at vi er opmærksomme på vores tanker. Når vi går igennem kontoret og møder afvisningen, skal vi op på et metaniveau, hvor vi kan kigge på vores tanker udefra i stedet for at lade os opsluge af dem.

Vi skal ud af tankens trummerum i stedet for at lade os rive med. 

Når vi kommer ud af trummerummet, ligger der nemlig en kilde til nye indsigter. Hvis det er sådan, vi starter morgenen, med indsigt og en højt vibrerende energi, så er det dét, vi sender ud til vores kollegaer - med at arsenal af celler bag os. Hvis bølgerne i lokalet er ens, fordobles energien som bekendt, og vi hiver hinanden op. Vi svinger. Vores energibølger harmoniserer, og vi kan i samarbejde lave ting, der ikke er muligt alene.

Tænk så, hvis alle på kontoret gjorde sig umage med at være opmærksomme på deres tanker? Det ville påvirke alle energibølgerne i lokalet. Og strategimøderne om eftermiddagen? De ville højst sandsynlig ikke blive aflyst igen. Det er et spørgsmål om fysik. 

Michael Nørager har holdt oplæg om det og meget mere på Klean Masterclass 2019.

Michael Nørager

Michael har I en årrække interesseret sig for, forsket i og rådgivet om samspil mellem mennesker. Han taler levende om alt fra strategisk implementeringsmangel til bandit-adfærd. “Der sker meget mellem os” – som han siger.