Kreativ selvtillid
Hvis man spørger en gruppe voksne om at tegne en anden person på 60 sekunder, vil de fleste grine akavet. Før de sætter pennen mod papiret, underskylder de for deres manglede tegneevner. Når de skal vise tegningen frem, undskylder de endnu en gang.
Når det er børn, der er tale om, er sagen en anden. Energien i lokalet er en anden. Børnene vil grine og gå til opgaven med engagement. De tegner karikeret. Store bryster bliver til enorme bryster. Den lille topmave bliver til decideret overvægt. De er ikke bange – og de møder hinanden med anerkendelse. Det er forskellen mellem børn og voksne.
I takt med at vi bliver ældre, glemmer vi at lege. Det betyder, at vi mister vores kreative selvtillid. Troen på, at vi kan gøre noget, vi ikke er vant til. Den begrænsning er den store udfordringen for etablerede virksomheder. Så snart forretningen fungerer og årsregnskaberne er gode, ser vi ikke grund til at være innovative.
Etablerede virksomheder kan lære meget fra startups. Ligesom voksne kan lære meget af børn. Startups har ikke samme mulighed for at læne sig tilbage, som etablerede virksomheder har. Det innovative mindset er en nødvendighed for dem. Det betyder, at energien er en anden. Tilgangen er en anden. Kreativiteten er tættere på.
Ældre kan lære meget af unge. Men hvordan implementerer man egentligt det innovative mindset i etablerede virksomheder, og hvilke bump møder man på vejen? Det holdt Linda Pedersen oplæg om på Klean Masterclass 2018.
Linda Pedersen
Hvordan bliver etablerede virksomheder bedre til at innovere og tænke kreativt. Det gør de bla. ved at lade sig inspirere af start-up miljøet. Her handler det om hastighed, agilitet og fremfor alt et innovativt mindset, sagde Linda Pedersen fra Happy 42 på Klean Masterclass.
