GIVENCYKEL.DK

Fra idé til færdig løsning på en uge

I midten af marts fik vi muligheden for at gøre en lille forskel for de ukrainske flygtninge, der er kommet til Danmark.  

Donér en cykel til en ukrainsk flygtning

Præcis en uge var der fra idé til færdig løsning, efter Landsformand for Cyklistforbundet, Jens Peter Hansen, og Transportminister Trine Bramsen over en kop kaffe en fredag eftermiddag udviklede idéen om, at ukrainske flygtninge i Danmark skal tilbydes en brugt cykel. Den idé ønskede de at få Klean til at udfolde på en online platform. En opgave vi hos Klean med glæde påtog os, som ren pro bono arbejde - og arbejdet med at bygge et splinternyt Wordpress site påbegyndte, straks efter det indledende møde med Cyklistforbundet den næstkommende mandag.

Der står masser af cykler rundt om i det danske land - tilstøvede og ikke-tilstøvede, som mange danskere ønsker at donere til formålet. De cykler, der trænger til en reparation, får en kærlig hånd af Danske Cykelhandlere, så de ukrainske flygtninge kan komme sikkert rundt. 

Sitets funktion er, at danskerne kan indmelde den eller de cykler, som de ønsker at donere, og samtidig kan de ukrainske flygtninge, eller deres danske hjælpere, lægge ønsker til en cykel ind i systemet. Frivillige fra Cyklistforbundet forestår arbejdet med at matche de donerede cykler med de indmeldte ønsker, så flygtningene får en cykel, der passer dem. Derfra overdrages cyklen personligt fra cykeldoneren til den ukrainske flygtning.

Det synes vi er Mennesker før teknologi 💙💛 Og derfor er vi stolte af, at vi sammen med Transportministeriet og Cyklistforbundet, takket være solidt samarbejde, nåede i mål med opgaven - og på den måde kunne være med til at hjælpe ukrainske flygtninge.

 

Se resultatet på www.givencykel.dk